INFORÁDIÓ
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv

szexuális erőszak

támadás

bakony

erdő

autumn colors, fallen leaves on the pathway, beautiful autumn wallpaper

Lakóhelyéhez közeli erdőkben támadt nőkre a megvádolt férfi

Infostart

Kétrendbeli szexuális erőszak bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 44 éves férfit, aki rövid idő leforgása alatt két nőt is megtámadott a Bakonyban.

A vádirat szerint az elkövető 2021. június 29-én délelőtt észrevette azt a kiskorú lányt, aki egy vadlesre ment fel, hogy ott pihenjen és olvasson, majd azzal a kérdéssel, hogy „mit keres az ő vadlesén”, felmászott hozzá. Ezt követően beszélgetni kezdett a lánnyal, s miközben a pillangókését is megmutatta, egyre közelebb húzódott hozzá, amitől a fiatal lány félni kezdett, és felállt, hogy elmenjen. A férfi azonban váratlanul tapogatni kezdte, magához rántotta, és közölte vele, „tudhatta volna, hogy erre megy ki a játék”. A lány védekezett a támadója ellen, melynek során megrúgta a férfit, majd elmenekült a helyszínről.

Július 10-én egy nő egyedül sétált az egyik kijelölt túraútvonalon, amikor találkozott a terhelttel, aki vadőrnek adta ki magát, és beszélgetésbe elegyedett vele. Az elkövető viselkedése bizalomkeltő volt, így egy darabig együtt haladtak, majd a vádlott ajánlatára a nő beleegyezett, hogy az megmutasson neki egy közeli épületromot. Az elkövető azonban váratlanul szembefordult a sértettel, és közölte, hogy azért jöttek ide, mert itt senki nem hallja meg, ha sikít. A nő védekezni kezdett, kiabált, ütlegelte a férfit, aki egy idő után elengedte az áldozatát.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, emellett indítványozta, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a vádlottat minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személy nevelését, gondozását, felügyeletét látná el, vagy kiskorúra bármilyen befolyással bírna.

A férfi már az eljárás kezdetén letartóztatásba került, az ügyészség pedig indítványozta, hogy a bíróság a kényszerintézkedést az ítéletének kihirdetéséig tartsa fenn – áll a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.

Nyitókép: Linda Blazic-Mirosevic/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018