eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Két évtized után került rendőrkézre a gyilkos páros – videó

Az 1999-ben elkövetett emberölés egyik gyanúsítottját német és osztrák rendőrök hozták Magyarországra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya eljárást folytat emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt D. Alex és B. Karol ellen. A nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV., Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit – írja a Police.hu.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el. Kézre kerítésük érdekében ellenük európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján 2021. október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre.

A szlovák férfit kedden a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×