eur:
394.06
usd:
369.21
bux:
65778.11
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

Machetével támadott rá a diákjaival utazó tanárra – videó

Az általános iskolai tanár diákjaival szállt fel az egyik budapesti villamosra, amikor a vádlott belekötött az egyik diákba.

A vádirat szerint a 40 éves vádlott 2019. december 18-án kora délután a XVIII. kerület, Béke tér és Határ út között közlekedő 50-es jelzésű villamoson utazott. A Szarvas csárda téri megállónál a villamosra felszállt egy budapesti általános iskola pedagógusa, és az általa kísért 17 fős, 8. osztályos általános iskolásokból álló csoport.

A tanár és a diákok felszállását követően a vádlott emelt hangon sérelmezte, hogy az egyik diák hozzáért, miközben szállt fel a villamosra. Ezt meghallva, a gyerekeket kísérő tanár a vádlotthoz lépett, aki erre káromkodva kérdezte meg tőle, hogy mit akar.

A tanár közölte a vádlottal, hogy ő a diákokat felügyelő tanár, és kérte a férfit, hogy nyugodjon meg, mert úgyis mindjárt leszállnak. A vádlott ekkor a vád szerint elővett a kabátja belső zsebéből egy 32 cm hosszú pengéjű machetét, és annak hegyét a tanár nyakához érintette, miközben közölte vele, hogy el fogja vágni a torkát, majd az állkapocs alatt meg is sebesítette vele a sértettet. A kést a vádlott ezután elemelte a sértett nyakától.

Ekkor a pedagógus úgy döntött, hogy diákjaival már a következő megállóban leszáll a villamosról, ezért hátat fordított a vádlottnak, aki ekkor a machetével megszúrta őt a hátán. A tanár és diákjai leszálltak a villamosról, a vádlottat pedig a villamosvezető bejelentése alapján a rendőrök a következő megállóban elfogták.

A fenti felvételen az látható, amikor a támadás után a rendőrök intézkednek a vádlottal szemben.

A sértett által elszenvedett szúrt sérülés az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra figyelemmel a kialakultnál súlyosabb, akár életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt. A súlyosabb sérülés elmaradása csupán a sértett távolodó mozgásának, valamint a ruházata vastagságának volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével, és felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 08:10
×
×
×
×