eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Jöhet a vádemelés a nagykőrösi baltás gyilkos ügyében

A holttestekre egy harmadik családtag bukkant rá.

Befejeződött a rendőrségi nyomozás azzal a romániai férfival szemben, aki tavaly - a Police.hu beszámolója szerint - egy nagykőrösi tanyán kivégezte áldozatait. A menekülő tettes napokig hihette, hogy el tud menekülni, de végül esélye sem volt.

Tavaly április 1-jén érkezett bejelentés arról, hogy két ingatlan leégett, a romok alól két holttestet hoztak ki, a bejelentő öccsét és apját.

A nyomozás néhány nappal később hozott fordulatot. A kegyetlen bűncselekménnyel egy 18 éves román állampolgárt hoztak összefüggésbe. V. Csabát április 7-én már gyilkossági detektívek faggatták a kihallgató helyiségben. A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, alkalmi munkákból élő gyanúsított tavaly március 31-én délután érkezett későbbi áldozatainak albérletéhez. Bement az udvarra, cigarettát kért, és felajánlotta, segít fát vágni.

Aprítás közben szóba elegyedtek a 17 éves fiúval, aki elmondta, hogy apjával együtt élnek az albérletben, és tele vannak pénzzel. V. Csaba gondolkodás nélkül lendítette a baltát

és fejbe vágta a fiút. Az eszméletét vesztett, földre rogyó sértettől elvette mobiltelefonját, majd bement a házba és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta a baltával. Alaposan átkutatott mindent, de pénzt nem talált. A nyomok eltüntetésére benzint locsolt szét, tüzet gyújtott, majd áldozatait sorsára hagyva elmenekült.

A 18 éves V. Csaba ellen a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×