INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

fegyház

kecskemét

aluljáró

rablás

Öt év egy rablásért

Öt év egy rablásért

Infostart

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban minősített rablás bűntette miatt bíróság elé állított a férfit.

A vád szerint a férfi 2021. október 26-án kora délután Kecskeméten észrevett egy idős asszonyt, aki a Szolnoki úti aluljáró felé gyalogolt. Elhatározta, hogy megszerzi az értékeit, ezért követni kezdte a sértettet.

Az aluljáróban megpróbálta lerángatni a sértett válláról a táskáját, de nem járt sikerrel, mert az asszony nem engedte el a táskát. A rabló ezután hirtelen szájon ütötte az idős asszonyt, aki annyira megijedt, hogy elengedte a válltáskát – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott a zsákmányolt táskával elfutott a vasútállomás felé. A táskában a sértett 3500 forint készpénze, kesztyűje, tárcája, iratai és a sértett által korábban vásárolt húsok voltak.

A rabló egy erdős területen átnézte a táskát, kivette belőle a pénzt, a táskát pedig eldobta. A sértett a bántalmazás miatt látható sérüléseket nem szenvedett, de annyira megijedt, hogy csak másnap tudott bemenni a rendőrségre.

A kecskeméti rendőrök a vádlottat október 28-án elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta. Az okozott kár egy része megtérült, mert a sértett visszakapta a táskáját a tárcájával és az irataival együtt.

A rendőrök kezdeményezték a büntetlen előéletű vádlott bíróság elé állítását. A Kecskeméti Járási Ügyészség 2021. november 24-én bíróság elé állította a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt.

A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 5 év végrehajtandó fegyházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása végett, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018