eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Darkweb, darknet and hacking concept. Hacker with cellphone. Man using dark web with smartphone. Mobile phone fraud, online scam and cyber security threat. Scammer using stolen cell. AR data code.
Nyitókép: Tero Vesalainen/Getty Images

Több ezer bankkártya adatait akarta eladni a darkweben

A rendőrség befejezte a győri férfi elleni nyomozást.

A 33 éves G. Adrián 7844 - nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott - bankkártya adatait szerezte meg, majd kínálta eladásra különböző darknetes piactereken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy az Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol) együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges információkat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén.

A nyomozók megállapították, hogy G. Adrián jelen volt a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken. A győri férfi nemcsak bankkártyák, hanem PayPal-fiókok adataival is rendelkezett, az információkat saját maga is felhasználta különböző online vásárlások során.

A rendőrség vádemelési javaslattal küldte el az iratokat az ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×