eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Mobile phone personal data and cyber security threat concept. Cellphone fraud. Smartphone hacked with illegal spyware, ransomware or trojan software. Hacker doing online scam. Antivirus error.
Nyitókép: Tero Vesalainen/Getty Images

Ha erről a számról hívják, álljon ellen!

Akciós tűzifát ne ettől a telefonálótól reméljen, mert csaló. A Nébih figyelmeztet.

Ismét akciós tűzifát hirdetve csaltak ki pénzt ismeretlen eladók a vevőiktől - adta hírül kedden a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A közlemény szerint a csalót kiszűrték, de felhívják a figyelmet, hogy a +36-30/111-9385 telefonszámról rendelni, és a 11773315-02161747-os számlaszámra utalni nem szabad.

Az esetre állampolgári bejelentés hívta föl a figyelmet. Az olcsón kínált tűzifa árát a csalók előre kérték, majd nyomtalanul eltűntek, ráadásul csak nagy tételre vettek föl rendelést - ismerteti a hivatal.

A Nébih már korábban is figyelmeztetett csaló kereskedőkre, ezért összefoglalót is készített azok számára, akik tűzifát vennének. A vásárlási jótanácsok január óta olvashatók a hivatal honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×