eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Annapolis, 2018. június 29.Rendőrök a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél Maryland szövetségi állam fővárosában, Annapolisban, miután lövöldözés történt a szerkesztőségben 2018. június 28-án. A támadásban öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek. (MTI/AP/Jose Luis Magana)
Nyitókép: Jose Luis Magana

Öt újságírót mészárolt le, ötszörös életfogytiglanit kapott

A Capital Gazette korábban írt egy zaklatási ügyéről, ezért akart elégtételt venni.

Egy marylandi bíró ötszörös életfogytiglani börtönre ítélte azt a férfit, aki 2018 júniusában fegyverével öt újságírót ölt meg a Capital Gazette című annapolisi újság szerkesztőségében – közölte az illetékes megyei ügyészség.

Az esküdtszék még júliusban bűnösnek mondta ki a 41 éves Jarrod Ramost az általa elkövetett mészárlásban.

Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglani büntetésen felül további 345 év szabadságvesztésre ítélte Ramost, megakadályozandó, hogy valaha is feltételesen szabadlábra helyezzék.

Ramos 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azzal érvelt, hogy mentális rendellenessége miatt büntetőjogilag nem felelősségre vonható. Az esküdtszék azonban néhány óra tanácskozás után elutasította az elmeállapotára hivatkozó védekezését.

Már a mészárlás napján kiderült, hogy a férfi

bosszút akart állni, amiért a főleg helyi hírekkel foglalkozó lap évekkel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről.

A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a hosszúra nyúlt sajtópert elveszítette.

Gyilkossági ügyének bírósági tárgyalását több ízben elhalasztották, részben a koronavírus-járvány miatt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodásra készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×