eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyaralók a siófoki hajóállomás közelében lévő vendéglátóhelyen. A Balatonon ma már a siófoki kikötőben van a legnagyobb hajóforgalom, amely 1864-ben a lapátkerekes Kisfaludy gőzös fogadásával kezdődött.
Nyitókép: Demecs Zsolt

Rendőrségi mérleg Siófok népszerű sétányáról

Öt év alatt majdnem a felére csökkent az ismertté vált nyári bűncselekmények száma.

"Megnyugtató" számokat és tendenciákat lát a rendőrség Siófok népszerű utcáján a Petőfi sétányon, ahol a 600 méter hosszú szakaszon - ahol egy jobb napon 10 ezer ember is megfordul - öt év alatt szinte felére csökkent a nyári bűnelkövetések száma, 74-ről 49-re.

Az idei nyáron a 49 esetből 28 esetet már felderített a rendőrség, és 92 napból 61 olyan is akadt, amikor nem történt bűncselekmény, illetve nem jutott ilyen a rendőrség tudomására.

A jogsértő magatartások nagyobb része garázdasár (17) vagy testi sértés (8) volt, ezek elkövetőit szinte kivétel nélkül azonosították.

Lopás miatt 14 eljárás indult, az adatok azonban azt mutatják, hogy a többségük a rendőrség vagyonvédelmi tanácsainak megfogadásával megelőzhető lett volna.

Kábítószer-kereskedelem miatt egy esetben, kábítószer birtoklása miatt pedig mindössze két esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elkövetők kilétét ezekben az esetekben is tisztázták.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×