eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Siófoki csendélet: felült a bárpultra, félmilliós büntetés lett belőle

Két testvér előbb megverte egy bár biztonsági őrét, aztán súlyos pénzbüntetést kapott gyorsított eljárásban.

A korlátozások feloldása és az idegenforgalmi szezon kezdete a Balaton partján a köznyugalom elleni bűncselekmények számának növekedésével is járt. Az elmúlt hétvégén több esetben is a rendőröknek kellett intézkedniük Siófokon. A Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban két őrizetbe vett férfit állított a Siófoki Járásbíróság elé – írja a sonline.hu.

A 30 és 28 éves testvérpárt azzal vádolják, hogy miután üzleti célból a Balatonhoz érkeztek, a szombat estét egy siófoki bárban töltötték. A szórakozóhelyen mindkét férfi jelentősebb szeszes italt fogyasztott, majd az egyikük felült a pultra. Többen is rászóltak és megkérték, hogy szálljon le, de a férfi az egyik vendéget könyökével állon ütötte.

Mindezt észlelte a bárban biztonsági őrként dolgozó férfi, és intézkedni akart a vádlottakkal szemben, akik nem működtek együtt, hanem az idősebb testvér ütötte meg ököllel az őrt szeménél, majd a bántalmazásba öccse is bekapcsolódott.

A verekedő terhelteket végül a szórakozóhely vendégei fékezték meg. A Siófoki Járásbíróság a vádlottakat jogerősen 280 ezer, illetve 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×