INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

bordélyház

prostitúció

kínai

fegyház

Kínai szexmunkásokat futtatott budapesti lakásbordélyokban

Kínai szexmunkásokat futtatott budapesti lakásbordélyokban

Infostart

Hosszú fegyházévek várnak a kínai „üzletemberre”.

A Fővárosi Törvényszék 2020 decemberében kihirdetett ítéletével a 2016 óta fogvatartásban lévő elsőrendű vádlottat bűnösnek mondta ki prostitúció elősegítése bűntettében és kábítószer-kereskedelem bűntettében, amelyért őt, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül 12 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és Magyarország területéről végleges kiutasításra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Magyarországon ingatlan közvetítéssel foglalkozó kínai másodrendű vádlottat bűnösnek mondta ki bűnsegédként elkövetett prostitúciós tevékenység elősegítésének bűntettében és őt 1 év és 10 hónap börtön fokozatú, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, míg az elkövetéskor szexmunkásként tevékenykedő harmadrendű vádlott magyar nőt ugyancsak bűnsegédként elkövetett prostitúciós tevékenység elősegítésének bűntette miatt ítélte 1 év börtön fokozatú, végrehajtásában 1 év és 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre – olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Az ítéleti történeti tényállás lényege szerint a Magyarországon korábban már bűncselekményt megvalósító kínai „üzletember” 2015 októbere és 2016 augusztusa között Budapesten, az ingatlanokat váltogatva, összesen

hét helyszínen bordélyt üzemeltetett, elsősorban Magyarországon tartózkodó kínai férfiak számára,

a Kínai Népköztársaságból Európába utaztatott kínai szexmunkások futtatásával.

Az elsőrendű vádlott emellett szexuális tevékenységre kiközvetítette a harmadrendű vádlottat is, aki „üzleti kapcsolatuk” során segített neki a bordélyok szolgáltatásait magyar internetes felületeken hirdetni, valamint fogadta a magyar ügyfelek telefonos időpont foglalásait.

Az elsőrendű vádlott a prostitúciós tevékenységbe bevont kínai nőktől

alapdíjat – üzemeltetési díjat – szedett azok bevételéből, valamint kábítószert szerzett be, hogy a bordélyházban tartózkodók abból fogyaszthassanak.

Az ugyancsak kínai állampolgárságú másodrendű vádlott pedig esetenként tolmácsolással és bordély üzemeltetésére alkalmas lakás felkutatásával segítette az elsőrendű vádlott „üzleti” tevékenységét.

Vele szemben az ügyészség az elsőfokú ítélet kihirdetése után a kiszabott büntetés próbaidő tartamának felemeléséért, míg védője felmentésért fellebbezett. Az elsőfokú ügydöntő határozat ellen a kínai „üzletember” és védője enyhébb jogi minősítés megállapításáért és a büntetés enyhítése céljából élt fellebbezési jogával.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához a napokban megküldött indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, valamint kezdeményezte, hogy az I. rendű vádlott kiszabott büntetését a fellebbviteli bíróság hagyja helyben.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018