INFORÁDIÓ
2021. június 14. hétfő
Vazul

szerencsejáték

függőség

kaszinó

bank

A bank pénzén szerencsejátékozott, nem sok sikerrel

A bank pénzén szerencsejátékozott, nem sok sikerrel

Infostart

Hosszú börtönévek várnak a pénzintézeti alkalmazottra.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a szerencsejátékfüggő és a sértett banknál mindössze két és fél hónapja alkalmazásban álló férfi 2016. október 12-től november 11-ig terjedő időszakban több alkalommal nagy összegű fiktív készpénzbefizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte.

A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill számlájára, ahonnan tovább utalta azokat különböző online szerencsejáték oldalakra, illetve készpénzben felvette és az internetes, valamint kaszinóban is folyatott szerencsejátékokban felhasználta. A nap végén a férfi a valótlan készpénzbefizetési tranzakciókat sztornírozta, amelynek következtében a bankszámlákon ugyan negatív egyenleg keletkezett, ugyanakkor pénztárhiány nem jelentkezett. A férfi mindezen kívül egy ügyfél bankbetétjét is felbontotta annak tudta nélkül, majd a felszabadult összeget átutalta a rendelkezése alatt álló, a fiktív befizetések sztornírozása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára. A férfi ezzel a módszerrel a bankot

több mint 62 millió forinttal megkárosította, a szerencsejátékok során a teljes összeget elvesztette.

Az elsőfokú ítélettel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést többek között a szabadságvesztés tartamának súlyosítása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést a büntetés súlyosítása vonatkozásában fenntartotta.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértve kifejtette, hogy a vádlott terhére további súlyosító körülményként kell értékelni azt, hogy a sértettnél bizalmi beosztást töltött be, és a bűncselekményt ennek felhasználásával követte el, így a vádlottal szemben a szabadságvesztés tartamát 5 évre súlyosította.

A másodfokú bíróság döntésével az ügy jogerősen befejeződött.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018