INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

önbíráskodás

tartozás

fegyver

fenyegetés

Filmbe illő mód próbálta behajtani vélt követelését a házaspár

Filmbe illő mód próbálta behajtani vélt követelését a házaspár

Infostart

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy sértettje 2017 tavaszától állt a házaspár alkalmazásában, akikkel kezdetben jó volt a kapcsolata, ám idővel úgy döntött, hogy nem dolgozik tovább a cégüknél, és 2020. július elején, egy veszekedést követően közölte: felmond. A 41 éves férj ekkor dühbe gurult, és alkalmazottját a műhelyből kidobva egy vastartálynak lökte, aminek során két másik alkalmazott kérte, hogy ne bántsa a sértettet. Ekkor a férfi egy 371 000 forintos tartozáselismerő nyilatkozatot íratott alá a munkavállalójával, aki tartva a további bántalmazástól, a pénz kifizetését több részletben, 2020. szeptember végéig vállalta. A sértett azonban a későbbiekben vitatta, hogy tartozna a vádlottnak, így augusztusig még egy részletet sem teljesített.

Augusztus 2-án reggel, amikor a sértett a kisfia láthatására érkezett a volt élettársához, a vádlott és felesége, tudva a látogatásról, a Veszprém környéki településre mentek. A férj a nyakát átkarolva az autójukba ültette volt alkalmazottját, majd egy szomszédos település irányába indultak vele, miközben a férfi bántalmazni kezdte a mellette hátul helyt foglaló sértettet, és

közölte, hogy megásatja vele a sírját, ha nem fizet.

A feleség végül egy néptelen hadi útra hajtott az autóval, miközben férje nadrágszíjat vett elő a zsebéből, és azt a sértett nyaka köré tekerve szorosan tartotta. Miután a nő megállt a járművel, a férj a nadrágszíjjal kihúzta a sértettet az autóból, térdre kényszerítette, megrúgta, és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem fizet. A sértett a bántalmazás hatására megígérte, hogy a hónap végéig kifizeti a korábban elismert tartozását.

A férj ekkor felszólította a sértettet, hogy

vegye le a nadrágját és a cipőjét, néhányszor még ráütött a nadrágszíjjal, majd az úton magára hagyva a férfit, feleségével együtt elhajtott a helyszínről.

A sértett még aznap feljelentést tett a rendőrségen a sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018