INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

szfe

támadás

csepel

késelés

letartóztatás

ügyészség

Így történt az SZFE-s maszkot viselő nő elleni késes támadás – videó

Így történt az SZFE-s maszkot viselő nő elleni késes támadás – videó

Infostart

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi a sértett nőt az általa viselt maszkon lévő felirat, és ezáltal egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozása miatt bántalmazta.

Az ügy sértettje 2021. február 25-én reggel a 151-es járatszámú autóbuszon utazott, és – a járványügyi intézkedéseknek megfelelően – a száját és orrát takaró maszkot viselt, amin jól láthatóan egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozást kifejező felirat volt olvasható. A sértett nő a buszon egy ablak melletti helyre ült le.

Az autóbuszon utazott a gyanúsított is, aki felfigyelt a sértett által viselt maszkon látható feliratra. A férfi emiatt odalépett a nőhöz, megszólította, majd szidalmazni kezdte, magatartása pedig egyre fenyegetőbbé vált,

végül elővett egy kést, és azzal az arcán megszúrta a sértettet

– idézi föl a történteket a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye.

Az esetről készült felvétel:

Az autóbusz ekkor érkezett meg a XXI. kerület, Szent Imre téri megállóba, ezt kihasználva a gyanúsított elmenekült.

A budapesti nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közösen, nyolc órán belül elfogták a támadót, és őt felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt felelősségre vonták.

Az elfogás:

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a pénteki napon indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A gyanúsított büntetett előéletű, valamint már követett el a jelen ügyhöz hasonló – egy aláírásgyűjtés helyszínén – más bűncselekményt (garázdaság),

amely miatt vele szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 2019 nyarán vádat emelt, indítványozva, hogy a bíróság a férfit ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre. Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében hozott ítéletet, és az ügyészi indítvánnyal szemben pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélte. A vádat képviselő ügyész már akkor fellebbezett súlyosabb, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében, a másodfokú eljárás folyamatban van.

A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.

A kerületi ügyészség a kiemelt tárgyi súlyú ügyben, a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez.

Nyitókép: Police.hu/YouTube
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018