INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

benzinkút

szálloda

csaló

lopás

kecskemét

lakitelek

Mindegy volt az arcátlan csalónak, hogy benzinkút vagy szálloda

Mindegy volt az arcátlan csalónak, hogy benzinkút vagy szálloda

Infostart

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerű csalás és lopás miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a férfi 2018 júliusában és decemberében két alkalommal tankolt egy kecskeméti benzinkúton összesen 5500 forint értékben. A tankolás után azonban fizetés nélkül elhajtott, az üzemanyag árát már a tankolás megkezdésekor sem akarta kifizetni – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A második tankoláskor mintegy 1000 forint értékben üdítőt és ételt is vett, de ezt sem fizette ki. Otthagyta a személyi igazolványát azzal, hogy a pénzt majd később hozza. A benzinkutas azonban hiába várta vissza a csalót, végül a vádlott édesanyja fizette meg a kútnak okozott kárt.

A vádlott ezen kívül 2018 novembere és 2019 januárja között kecskeméti és lakiteleki szállodákat is megkárosított. A csaló összesen kilenc kecskeméti és egy lakiteleki hotelbe jelentkezett be egy nőismerősével, aki nem tudott a bűncselekményekről.

A vádlott már a recepción való bejelentkezéskor tudta, hogy a szállodai szolgáltatások árát vagy ezek egy részét nem fogja kifizetni.

A módszere az volt, hogy amikor a távozáskor a recepción a bankkártyáját a terminál fedezethiány miatt visszautasította, azt mondta a recepciósnak, hogy kimegy az autójához a másik bankkártyájáért hogy azzal fizessen. Fizetés helyett azonban kereket oldott és indult a következő hotelbe.

A férfi a csalásokkal a szállodáknak összesen mintegy 374 000 forint kárt okozott, a legkisebb kárösszeg 750, míg a legnagyobb 116 000 forint volt. A vádlott két hotelből lopott is: ágyneműket, poharat, evőeszközöket vitt magával, de

az egyik szálloda folyosójáról két akvarell festményt is lefeszített a falról.

A lopásokkal összesen 35 000 forint kárt okozott. A csalásokkal és lopásokkal okozott teljes kárt részben a vádlott, részben pedig az édesanyja kifizette.

A vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, őt a járási ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és vétségével, valamint lopás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018