eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Mindegy volt az arcátlan csalónak, hogy benzinkút vagy szálloda

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerű csalás és lopás miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a férfi 2018 júliusában és decemberében két alkalommal tankolt egy kecskeméti benzinkúton összesen 5500 forint értékben. A tankolás után azonban fizetés nélkül elhajtott, az üzemanyag árát már a tankolás megkezdésekor sem akarta kifizetni – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A második tankoláskor mintegy 1000 forint értékben üdítőt és ételt is vett, de ezt sem fizette ki. Otthagyta a személyi igazolványát azzal, hogy a pénzt majd később hozza. A benzinkutas azonban hiába várta vissza a csalót, végül a vádlott édesanyja fizette meg a kútnak okozott kárt.

A vádlott ezen kívül 2018 novembere és 2019 januárja között kecskeméti és lakiteleki szállodákat is megkárosított. A csaló összesen kilenc kecskeméti és egy lakiteleki hotelbe jelentkezett be egy nőismerősével, aki nem tudott a bűncselekményekről.

A vádlott már a recepción való bejelentkezéskor tudta, hogy a szállodai szolgáltatások árát vagy ezek egy részét nem fogja kifizetni.

A módszere az volt, hogy amikor a távozáskor a recepción a bankkártyáját a terminál fedezethiány miatt visszautasította, azt mondta a recepciósnak, hogy kimegy az autójához a másik bankkártyájáért hogy azzal fizessen. Fizetés helyett azonban kereket oldott és indult a következő hotelbe.

A férfi a csalásokkal a szállodáknak összesen mintegy 374 000 forint kárt okozott, a legkisebb kárösszeg 750, míg a legnagyobb 116 000 forint volt. A vádlott két hotelből lopott is: ágyneműket, poharat, evőeszközöket vitt magával, de

az egyik szálloda folyosójáról két akvarell festményt is lefeszített a falról.

A lopásokkal összesen 35 000 forint kárt okozott. A csalásokkal és lopásokkal okozott teljes kárt részben a vádlott, részben pedig az édesanyja kifizette.

A vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, őt a járási ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és vétségével, valamint lopás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×