eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Rendőrség/Magyarország Ügyészsége

Tisztul a kép a kispesti zsarolási ügyben – fotó

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a párosnak, akik milliós örökség megszerzése céljából tartottak fogva két férfit egy lakásban.

A megalapozott gyanú szerint a 26 éves férfit és a 38 éves nőt két férfi ismerősük fogadta be a XIX. kerületi otthonukba.

A befogadottak ez követően szereztek tudomást arról, hogy egyik vendéglátójuk 9 millió forintot örökölt. Az örökség megszerzése érdekében a terheltek 2020. december 17–26. között a saját lakásukban bezárva tartották vendéglátóikat, több plusz zárat szereltek az ajtóra és elvették a két férfi mobiltelefonjait.

A 26 éves férfi bántalmazta és gumilövedékes fegyverrel fenyegette is az örököst,

illetve baltával és kalapáccsal fenyegette mindkét sértettet. Az örökös a fenyegetés és bántalmazás hatására végül

5,7 millió forintot utaltatott át a 26 éves férfi hozzátartozójának számlájára.

A XIX. kerületi nyomozók a párost 2021. január 7-én fogták el és gyanúsítottként hallgatták ki élet vagy testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, amellyel a nő bűnsegédként gyanúsítható, valamint két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyét.

A nyomozási bíró a letartóztatást, az indítvány indokaival egyetértve, egy hónapra elrendelte, a végzés – gyanúsítotti és védelmi fellebbezés miatt – nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×