INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

emberölés

lajosmizse

ittas állapot

A kocsmából hazafelé végig verte partnerét, mire hazaértek, már nem élt a nő

A kocsmából hazafelé végig verte partnerét, mire hazaértek, már nem élt a nő

Infostart

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. március 14-én Lajosmizsén ittas állapotban brutális módon halálra verte a súlyosan ittas barátnőjét. (Fotónk illusztráció.)

A vádirat szerint a férfi 2019 augusztusában került érzelmi kapcsolatba a sértettel, aki alkalmanként a vádlottnál tartózkodott, de tartós kapcsolat nem alakult ki közöttük. A sértett ugyanis nemcsak a vádlottal tartott fenn közelebbi kapcsolatot, ami miatt gyakoriak voltak a veszekedések. A vádlott és barátnője rendszeresen fogyasztottak alkoholt, a férfi ittasan a féltékenysége miatt mások jelenlétében is többször kiabált a sértettel – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádlott és a sértett 2020. március 14-én este együtt mentek egy lajosmizsei büfébe, ahol mindketten leittasodtak. A sértett bizonytalanul mozgott és beszéde is alig volt érthető. A vádlott ismét veszekedni kezdett vele, lökdöste, mert a nő más férfiakkal is táncolt. Amikor hazaindultak, a vádlott a karjánál fogva vezette a sértettet, de ismét veszekedni kezdtek.

A vádlott bántalmazni kezdte a barátnőjét, egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel megütötte az arcát. A bizonytalan mozgású, súlyosan ittas nő emiatt a földre esett, majd a vádlott mindkét lábával felváltva többször megrúgta a védekezésre képtelen sértett testét és lábait. A sértett próbált továbbmenni, de a vádlott többször is nekikezdve folytatta a brutális verést: számos alkalommal, nagy erővel ütötte és rúgta a sértett testét és végtagjait.

Amikor a sértett már nem bírt lábra állni, a vádlott a vállára vette és elindult vele. A nő kabátja azonban elszakadt, ezért ismét a földre zuhant. Végül a vádlott elkezdte a földön vonszolni a sértettet, majd ismét a vállára véve az albérletébe vitte és ágyba fektette. Ekkor azonban a sértett már nem élt.

A vádlott másnap reggel szólt a munkaadójának, hogy a sértett meghalhatott, így a munkaadó értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A sértett az elhúzódó, kegyetlen bántalmazás miatt a fején és testszerte számos súlyos sérülést szenvedett, halála a súlyos fejsérülései miatt állott be.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a román állampolgárságú férfit Magyarország területéről ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018