eur:
394.45
usd:
369.83
bux:
65241.76
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Az unokázós csalók is meglátták a lehetőséget a járványban

Különös telefonhívást kapott a 90 éves gyömrői Bagóczky Sándorné: egy ismeretlen azt állította, hogy soron kívül biztosítani tud neki koronavírus elleni vakcinát. 12 ezer forintot kért érte.

Átnyergeltek a járványra az unokázós csalók, ezúttal koronavírus elleni oltást kínálgatnak telefonon – írja a Ripost.

„Az első gondolatom az volt, vajon honnan tudják a telefonszámomat” – mesélte a bulvárlapnak Bagóczky Sándorné Ilona. „Egy férfi hívott, nagyon meggyőző volt, de a beszédéből és abból, ahogy fogalmazott, nekem úgy tűnt, nem valami intelligens és tájékozott. Azt mondta, ezt a vakcinát egy magyar doktornő fejlesztette ki. […] Megkérdeztem tőle, hogy ha már ilyen nagyszerű ez az oltóanyag, akkor miért nem hallottam róla se a tévében, de a rádióban. Miért nem ezt hirdetik világszerte? A férfi a kérdésre azt felelte: »Tetszik tudni, milyenek a gyógyszergyárak. Nem engedik, hogy kisebb cégek is beférkőzzenek a köreikbe. Maguknak akarják a hasznot.« Ezután mondta, hogy 12 ezer forintba fog kerülni.”

Arról azonban, hogyan és mikor kell átadni a pénzt, már nem esett szó, mert Ilona néni közölte: ő a családja nélkül semmiféle döntést nem hoz, azzal letette a telefont.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×