INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

gázszerelő

szakképesítés

veszélyeztetés

csalás

A lakók életével játszott a kontár gázszerelő

A lakók életével játszott a kontár gázszerelő

Infostart / MTI

Szakképzettség nélkül szerelt fel egy gázkazánt egy férfi Szentgálon, az ügyészség foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel és csalással vádolja.

A Veszprémi Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a 26 éves, bútorasztalos végzettségű férfi magát gáz- és kazánszerelőnek kiadva vállalta el egy szentgáli családi ház meghibásodott kazánjának cseréjét. Egy használt gázkazánt vitt a cseréhez, de nem tudta üzembe helyezni, ezért felajánlotta, hogy újat vásárol. Az új berendezésre 200 ezer forintot kért a megrendelőtől, de csak egy használt kazánt vásárolt 25 ezer forintért és azt helyezte üzembe.

Amikor a szakszerűtlenül felszerelt kazán miatt a levegő szén-monoxid- és szén-dioxid-tartalma megnőtt a helyiségben, a berendezés füstgáztermosztátja leállította a működést. A megrendelő ezután visszahívta a vádlottat, aki a kazánt megint szabálytalanul helyezte üzembe, de a beépített biztonsági rendszer ismét jelzett, megmentve ezzel a lakó életét. A sértett ezek után már nem érte el a vádlottat, valódi gázszerelőt hívott, akinek közbenjárására a katasztrófavédelem munkatársai megtiltották az életveszélyes gázkazán használatát.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, emellett a gáz- és kazánszerelő foglalkozás gyakorlásától történő végleges eltiltást indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

A férfinak egy segítője is volt, aki tudott a megtévesztésről és az elcsalt pénzből is részesült, őrá pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018