eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Figyelmetlenül kanyarodott a pótkocsis teherautóval, meghalt egy motoros

Hajdúböszörményi Járásbíróság 2020. november 11-én, előkészítő ülésen hirdetett határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki halálos balesetet okozott Hajdúnánás külterületén, a 3502-es számú úton.

A férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, melyet a bíróság elfogadott, a tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségében, ezért őt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 1 év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. július 5-én 9 óra 25 perc körül egy tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt járműszerelvénnyel közlekedett Hajdúnánás külterületén a 3502-es számú úton Tiszavasvári irányába.

A vádlott az út 10. kilométerszelvényéhez érve egy közeli tanyához vezető földútra úgy kezdett megállás nélkül balra bekanyarodni körülbelül 15 km/h-ás sebességgel, hogy nem győződött meg arról, hogy tehergépkocsija előzését nem kezdte-e már meg egy másik jármű.

Amikor a vádlott a felezővonalat átlépte, a mögötte, vele azonos irányba haladó motorkerékpár az előzést jól láthatóan megkezdte.

A motoros észlelte a teherautó szabálytalan kanyarodása miatti veszélyhelyzetet, ezért vészfékezett, a balesetet azonban elkerülni nem tudta, a tehergépkocsi oldalának ütközött. A sértett ezután az útárokba hajtott, majd nekicsapódott egy kerítésnek, végül a motort egy fatuskó állította meg. A 32 éves motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszette.

Dr. Tóth Ildikó bíró a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott alapvető közlekedési szabályt sértett, valamint azt a nagyfokú gondatlanságot, ahogy közlekedett. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű és beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság ítélete jogerős, azt az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×