eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Hamis pénzt nyomtatott egy magyar pár otthon - fotók

Az élettársak a hamisított pénzzel gyorsétteremben és használati tárgyakért fizettek. Eurót és forintot is "gyártottak".

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség gazdasági bűncselekmények elleni fellépésre specializálódott részlege letöltendő börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványoz velük szemben vádiratában - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy 26 éves nő és egy 28 éves férfi, akik élettársak voltak, 2019-ben pénzt, euró és forint bankjegyeket hamisítottak egy nyomtatóval. A pár 2019 decemberében több esetben gyorsétteremben fizetett a hamis pénzzel, illetve interneten megrendelt telefon, hangfal és táska árát rendezték a bankjegyekkel. A férfi egy X. kerületi benzinkúton is vásárolt a hamis pénzzel, a töltőállomás azonban gyanút fogott és feljelentést tett. A Budapesti X. kerületi nyomozók azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a párt.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség Gazdasági Bűnügyek Részlege a két terhelttel szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség a vádlottakkal szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint pénzbüntetést indítványoz.

A pár jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×