eur:
394.33
usd:
371.39
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Ezt teheti meg, ha levideózott egy gyorshajtót

Nehéz ügy a felelősségre vonás, de nem lehetetlen. A szakértő válaszol.

A Vezess.hu annak járt utána, mit tehet, akinek felvétele van arról, hogy valaki biztosan - akár többször is - gyorsan hajtott egy adott helyen, veszélyeztetve többek épségét.

A portál szakértője szerint a felvétel csatolásával tehető szabálysértési feljelentés - írásban, bármelyik rendőrkapitányságon.

Azonban figyelmeztet, hogy a felvételről nagy valószínűséggel nem állapítható meg a pontos sebesség, noha tereptárgyak figyelésével becsülhető, ráadásul pontosan azonosíthatónak kell lennie az elkövetőnek, szabálysértési eljárásban ugyanis nem "játszik" az objektív felelősség elve.

A szakértő tippet is ad: adott lakóközösségeknek együtt kell kezdeményezni az önkormányzatnál, hogy sebességcsökkentő küszöböt telepítsen.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×