INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

közlekedés

tömegszerencsétlenség

busz

gondatlan veszélyeztetés

A 2017. októberében Tótkomlós és Kaszaper közötti buszbaleset.

Tömegszerencsétlenség Tótkomlósnál: riasztó részletek

Infostart

Közlekedésre alkalmatlan volt az a busz, amely még 2017 októberében szenvedett balesetet Tótkomlósnál. A balesetben 34-en sérültek meg, öt utasnak maradandó fogyatékossága lett. A rendőrség most zárta le a nyomozást, és továbbította az ügy iratait az ügyészségnek.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt emelhet majd vádat az ügyészség annak a munkásbusznak a tulajdonosa ellen, amelyik még 2017 októberében szenvedett balesetet Tótkomlós és Kaszaper között – adta hírül a police.hu.

A most véget ért rendőrségi nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértők ugyanis megállapították, hogy az autóbusz műszaki állapota nem felelt meg az előírásoknak, lényegében alkalmatlan volt a közúti közlekedésre. Mindez azért igazán nagy probléma, mivel a buszt a baleset előtt egy hónappal vizsgáztatták le egy cég szegedi telephelyén, vagyis elvileg a papírjai szerint jó műszaki állapotban volt.

A 2017. októberében Tótkomlós és Kaszaper közötti buszbaleset.
A szakértői vélemények szerint azonban
azok a műszaki hibák, amelyek a balesetet okozták, nem a vizsgáztatás után keletkeztek, hanem már a vizsga időpontjában is fennálltak, felismerhetőek voltak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a vizsgabiztost és a busz tulajdonosát, üzembentartóját foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség, az autóbusz vezetőjét pedig közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja.

A balesetben 20-an súlyos, 14-en könnyű sérülést szenvedtek, öt súlyos sérültnek maradandó fogyatékossága keletkezett.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018