eur:
394.95
usd:
363.41
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Police.hu

Fegyveres rablással gyanúsítanak egy fiatalkorút

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 16 éves fiú letartóztatását, aki 2020. február 15-én hajnalban egy riasztópisztollyal fenyegetőzve akart kirabolni egy kecskeméti taxist.

A megalapozott gyanú szerint a taxis férfi 2020. február 15-én hajnali 1 óra előtt egy kecskeméti buszmegállóban vette fel a taxijába a fiút, akit Helvéciára kellett szállítania. Amikor megérkeztek a fiú lakóhelyére, a fiú kiszállt a taxiból, hogy a 4300 forintos viteldíjat magához vegye.

A fiú 5 perc múlva ért vissza. Beszállt a taxi jobb első ülésére, majd egy töltetlen gáz-riasztó pisztollyal megfenyegette a taxist, a fegyvert a sértettre fogta és felszólította, hogy a pénztárcájában lévő összes pénzt adja át.

A sértett azonban a felszólításnak nem tett eleget és kiszállította a fiút a taxiból. A fiú ezután zsákmány nélkül elszaladt a helyszínről,

a kiszállás során otthagyta a kabátját és a riasztópisztolyt is. A taxis férfi pénztárcájában a cselekmény elkövetésekor 40 ezer forint volt.

A kecskeméti rendőrök a fiút még február 15-én délután elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt.

A Kecskeméti Járási Ügyészség 2020. február 18-án indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt – 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés - tartani kell attól, hogy a középiskolából elbocsátott, az idejét főként csavargással töltő fiú a szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×