eur:
393.16
usd:
367.89
bux:
66057.11
2024. április 24. szerda György
Érdeklődők az első alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében 2019. május 18-án. A kétnapos rendezvényen több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézműves vásár várja az érdeklődőket, valamint a majális keretében adják át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megszólalt a főmuzeológus, aki a Nemzeti Múzeumból lopott

Bosszúból vitt el csaknem 150 műtárgyat a 64 éves nő, akinek pokollá tette az életét a főnöke.

A bíróság – nem jogerősen – két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a nőt, aki a Nemzeti Múzeum raktárából 2016 őszétől egy év alatt 20 darab kisplasztikát, 73 darab metszetet és 56 darab festményt tulajdonított el, majd mintegy hárommillió forintért eladta. A 30 millió forintos eszmei értékű tárgyak nagy részét azóta meglelték egy házkutatás során, azonban egy 600 ezer forint értékű Kádár-szobor továbbra is hiányzik.

A nyugdíjas főmuzeológus a bírósági tárgyaláson beismerte tettét, de a Borsnak azt mondta, vannak enyhítő körülmények. Az egyik szerinte a munkaadójával való viszont, mert korábban fel sem vetődött benne, hogy eltulajdonítana valami a műkincsek közül, sőt ő adományozott a gyűjteménynek, de aztán új főnököt kapott, aki pokollá tette az életét. Megvonta tőle az internetet, elvette az asztalát, sőt a saját kiállításából is kirekesztette.

"Pontosan tudtam, mit csinálok, de olyan állapotban voltam, hogy már nem érdekelt. Igen, enyhítő körülménynek tartom, hogy a múzeum vétett ellenem" – mondta az asszony, és hozzátette, hogy a tárgyak nagy részét ki sem tudta volna csempészni, ha az intézmény biztonsági szkennere működőképes lenne.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×