INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

orvhalászat

balaton

rendőrség

Erre nincs mentség, kegyetlen rapsicot fogtak a Balatonnál

Erre nincs mentség, kegyetlen rapsicot fogtak a Balatonnál

Infostart

A példás büntetés valószínűleg nem marad el.

Újabb orvhalász bukott le gereblyézés miatt, ezúttal Balatonföldváron a kikötőben. A halászati őrök vasárnap délután érték tetten, majd értesítették a rendőrséget – írja a rendőrségre hivatkozva a hirbalaton.hu.

A rendőrök a 69 éves férfit elfogták és előállították a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A gereblyézés módszerével próbálkozókat általában a módszerre jellemző gyors, a felszerelést oldal irányban megrántó mozdulat buktatja le. A mozdulat célja az, hogy a horgot a halak testébe kívülről akassza be. Semmilyen esetben sincs mentség az ilyesfajta kegyetlen állatkínzásra, különösen elítélendő ez annak a tükrében, hogy a téli keszegezést tisztességes módszerrel űzők ugyanott közel ugyanakkora mennyiséget képesek kifogni kicsivel hosszabb idő alatt- írja honlapján a halgazdálkodási társaság.

A példás büntetés valószínűleg nem marad el, az eljárás végén az ítélettel járó büntetést az illetékes járási hivatal földművelésügyi osztálya még megtoldja a halvédelmi bírsággal, visszavonja az orvhalász állami horgászjegyét és egy időre eltiltja új engedély váltásától. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. a Balatoni Horgászrend 3. pontja értelmében saját hatáskörben eljárva további eltiltással „díjazza” a kirívó szabályszegést.

A kirívó szabálytalanságokért kiszabható büntetésekről ezen a linken lehet olvasni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018