INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

veronai buszbaleset

kereszt

kiskunfélegyháza

Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.

Veronai buszbaleset: 17 sokkoló keresztet állítottak fel

Infostart

Demonstrációval emlékeztek a veronai buszbaleset áldozatainak szülei kedden a buszos túrát szervező cég székhelye előtt. Három évvel ezelőtt ezen a napon indultak el a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói a végzetes síútra.

Tizenhét keresztet állítottak fel a gyászolók kedden a veronai buszkiránduláshoz a járművet és a sofőröket biztosító Pizolit Kft. kiskunfélegyházai székhelye előtt – írja a Bors. A szülők szerint rengeteg a megválaszolatlan kérdés, és félnek, hogy az igazi bűnösök soha nem nyerik el méltó büntetésüket.

Többen is szerettek volna beszélni a busz­sofőrrel, de ő elzárkózik a találkozótól, senkivel sem hajlandó szóba állni a gyászolók közül, akik közben úgy tudják, éli világát, és többen látták autót is vezetni.

A gimnazistákat és tanáraikat szállító busz 2017. január 20-án hazafelé tartott a franciaországi sítúráról, amikor Verona közelében, az A4-es autópályán szalagkorlátnak és egy betonoszlopnak ütközött. A jármű kigyulladt, aminek következtében tizenheten életüket vesztették.

Az ügyben egyelőre tart a büntetőeljárás Magyarországon és Olaszországban is, itthon egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg, noha több ellentmondó információ vált ismertté az alvási zavarral küzdő sofőrről, illetve a nem megfelelő állapotú autóbuszról.

Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018