eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Europol

Nemzetközi embercsempész-hálózatot számoltak fel

A kamionos banda több mint kétmillió eurót kereshetett.

Egy román honosságú kamion rakterében megbújva 17 illegális migránst találtak Hegyeshalom térségében a mosonmagyaróvári rendőrök tavaly február 22-én. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a jármű román állampolgárságú vezetőjével szemben. A nyomozók azonosították a megbízót is, aki az Egyesült Királyságból szervezte illegális migránsok Romániából nyugat-európai országokba történő csempészését kamionokban.

Az ügy nemzetközi jellegére tekintettel a magyar rendőrség az Europol bevonásával felvette a kapcsolatot a román, brit és német hatóságokkal. A nemzetközi együttműködés keretében 2018 novemberében az Eurojust közbenjárásával az Egyesült Királyság, Magyarország, Németország és Románia részvételével közös nyomozócsoportot állítottak fel, amit az Europol Embercsempészés Elleni Központja (EMSC) bűnügyi elemző munkával támogatott - írja a police.hu.

A magyarországi eljárást a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya 2019 augusztusában fejezte be, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség részére. A nemzetközi szálak nyomozását a külföldi hatóságok tovább folytatták, melynek során felgöngyölítették a legalább 36 tagot számláló elkövetői hálózatot, akik több mint kétmillió eurót kereshettek az általuk csempészett mintegy 580 illegális migránson.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×