eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Több tízmilliós kárt okozott az olcsó autót ígérő férfi

Jó mézesmadzag volt az Olaszországból olcsón szerzett autók ígérete.

A bűnügy vádlottja, egy budapesti férfi 2015 júniusától Rómában élt. 2015 októberében felhívott egy nagykőrösi férfit, a bűnügy sértettjét. Álnéven mutatkozott be, és egy vélt ismerősre hivatkozva felkeltette a sértett bizalmát. Azzal ámította a sértettet, hogy Olaszországban autókereskedése van, és kedvezményes áron tud autót eladni. Az ajánlatában az is szerepelt, hogy Rómában egy szállodában szállást is biztosít a vevőnek - olvasható a Nagykőrösi Járási Ügyészség közleményében.

A sértettnek tetszett az ajánlat, ezért ő és a fia, a bűnügy másik sértettje Rómába utaztak, ahol találkoztak a vádlottal. A vádlott egy autószalonba vezette a sértetteket, ahol a vevők több, kedvező áron kínált autót is kiválasztottak. A vádlott elkérte a két férfi iratait és 55.000 eurót azzal, hogy elrohan a bankba, és ott elintézi a befizetést, majd együtt mennek a járművek tulajdonosváltozását bejelenteni. Az autók Magyarországra szállítását későbbre ígérte.

A vádlott azonban nem tért vissza a vevőkhöz, a sértettek iratait egy taxissal küldte vissza a szállodába.

A sértettek ezek után személyesen már nem találkoztak a vádlottal. A férfi többször felhívta őket, és különböző ürüggyel, így további autóvásárlás, váratlan bírság, megnövekedett átírási költségek okán újabb összegeket kért.

Amikor az egyik sértett pár hónap múlva Rómában járt és az autószalonban meglátta a korábban kiválasztott és kifizetettnek vélt autót, tudatosult benne, hogy becsapták és feljelentést tett.

A vádlott a két férfi tévedésbe ejtésével mintegy 33 millió forinttal gazdagodott.

A vádlottat az ellene kibocsátott európai elfogatóparancs alapján 2017 júniusában fogták el.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzásra tett indítványt a vádlottal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×