eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lesből lőtt a vállalkozóra és a feleségére, mindkettőt megölte volna a pénzért

A férfit három helyen lőtte meg, de el tudtak menekülni, a lőtt sebekkel időben eljutottak az orvoshoz is. Jogerős ítélet született az ügyben.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt 12 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék jogerősen azt a férfit, aki 2018 szeptemberében rálőtt egy vállalkozóra és feleségére azért, hogy pénzüket megszerezze - tájékoztatott az előkészítő ülésen született ítéletről a törvényszék szóvivője.

Tóth András ismertetése szerint a büntetlen előéletű vádlott 2016-ban ismerte meg a sértettet, akiről megtudta, hogy agancsvásárlás miatt gyakran tart magánál nagyobb pénzösszeget. Egy ilyen ügylet kapcsán nézeteltérésük támadt, a vádlott megharagudott a sértettre és elhatározta, hogy üzletkötés ígéretével olyan helyre csalja, ahol a pénzét el tudja venni.

A férfi 2017 végén az interneten vásárolt egy kispuskát hangtompítóval, lőszerekkel és vett hozzá egy távcsövet is; 2018. szeptember 10-én a sértettet egy kavicsbányatóhoz hívta azzal, hogy ott agancsokat ad át neki.

A vádlott a megadott találkozóhely közelében elrejtőzött és amikor a sértett megérkezett, majd kiszállt az autójából, lesből három célzott lövést adott le rá, a sértettet az arcán, a vállán és a felkarján találta el. Az autóban ült a sértett felesége is; a vádlott a járműre négy lövést adott le, ám az asszony már az első lövések hangjára lecsúszott az ülésen, így az utastérbe hatoló lövedékek nem érték el, de akár halálát is okozhatták volna - részletezte az esetet a törvényszéki szóvivő.

Hozzátette: a sértetteknek végül sikerült az autóval elmenekülniük, a vádlott pedig a bűncselekmény helyszíne közelében elrejtette a puskát és szintén távozott.

A sértett - aki korábbi rendőrségi információk szerint - maga kért orvosi segítséget egy közeli településen, nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A tettest másnap a Vas megyei Szemenye közelében fogták el a rendőrök, a 8-as főúton egy munkásokat szállító kisbuszban utazott.

Az előkészítő ülésen hozott ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×