eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Hordágyon viszik a Sydney belvárosában, a Wynyard állomás közelében elkövetett késes támadás egyik sebesültjét 2019. augusztus 13-án. Egy ismeretlen férfi több embert sebesített meg késsel, a támadót a járókelők ártalmatlanították, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Már holttestet is találtak a késes támadás után: új információk Ausztráliából

Késsel járókelőkre támadt egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanítottak, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Egy sebesültet kórházba szállítottak. Később egy női holttestet is találtak a támadás helyszínéhez közel, és vizsgálják, hogy a két bűncselekmény között van-e összefüggés.

Gavin Wood felügyelő a Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy nőt szállítottak kórházba, az állapota stabil.

A támadás után hírügynökségek eltérő értesüléseket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a 21 éves támadó - akinél konyhakés volt - a nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.

Az EFE hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a támadót a rendőrök kiérkezése előtt a járókelők székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították.

Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy "Lőjetek le! Meg akarok halni!".

A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar!" (Allah hatalmas), ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

A hírportál sydneyi hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani.

A támadás után egy órával a rendőrség egy női holttestet talált egy épületben abban az utcában, ahol a késelés történt.

"Az összes jelenlegi információnk arra utal, hogy a két bűncselekménynek köze van egymáshoz" - mondta az SBS ausztrál műsorszóró társaságnak adott nyilatkozatában Mick Fuller, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke, de a halott nőről több információt nem közölt.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök mikroblogján súlyos aggodalmát fejezte ki a támadás miatt, és együttérzését fejezte ki azokkal, akik érintettek voltak benne.

A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét, a környéket lezárták.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×