eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Bolondultak a világháborús fegyverekért a vádlottak – videó

Engedély nélküli tartással és forgalomba hozatallal elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat férfi ellen a Kaposvári Járási Ügyészség.

A huszonéves vádlottak élénken érdeklődtek a második világháborús fegyverek és hadianyagok iránt, ezért 2016 elejétől fémkeresővel járták Somogy és Fejér megye harcokkal érintett területeit, majd az ott talált robbanóanyagot is tartalmazó eszközöket a helyszínen vagy otthonukban, jobbára szakszerűtlenül hatástalanították. A vádlottak portyáik során több német és orosz robbanóanyag felhasználására szolgáló készüléket és robbanóanyagot találtak, amiket aztán otthonaikban engedély nélkül tartottak, így orosz repeszgránátot, bunkerromboló tüzérségi gránátot, ami több mint 5 kilogramm (TNT) trinitrotoluol – olvasható a Somogy megyei Főügyészség közelményében.

A vádlottak egyike sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ennek ellenére 2018 évtől lakóhelyükön illegálisan éles lőfegyvereket és lőszereket is tároltak, amiket egy vádlott társuk adott el háborús relikviákért cserébe.

Közülük hárman rendszeresen fogyasztottak Budapestről beszerzett marihuánát, mivel azonban azt drágán tudtak beszerezni, elhatározták, hogy saját maguk termesztik. 2017 szeptemberében egyikük bárdudvarnoki otthonának alagsorában kezdték termeszteni a kábítószert.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×