INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

fegyver

marihuána

vádlott

ügyészség

Bolondultak a világháborús fegyverekért a vádlottak – videó

Bolondultak a világháborús fegyverekért a vádlottak – videó

Infostart

Engedély nélküli tartással és forgalomba hozatallal elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat férfi ellen a Kaposvári Járási Ügyészség.

A huszonéves vádlottak élénken érdeklődtek a második világháborús fegyverek és hadianyagok iránt, ezért 2016 elejétől fémkeresővel járták Somogy és Fejér megye harcokkal érintett területeit, majd az ott talált robbanóanyagot is tartalmazó eszközöket a helyszínen vagy otthonukban, jobbára szakszerűtlenül hatástalanították. A vádlottak portyáik során több német és orosz robbanóanyag felhasználására szolgáló készüléket és robbanóanyagot találtak, amiket aztán otthonaikban engedély nélkül tartottak, így orosz repeszgránátot, bunkerromboló tüzérségi gránátot, ami több mint 5 kilogramm (TNT) trinitrotoluol – olvasható a Somogy megyei Főügyészség közelményében.

A vádlottak egyike sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ennek ellenére 2018 évtől lakóhelyükön illegálisan éles lőfegyvereket és lőszereket is tároltak, amiket egy vádlott társuk adott el háborús relikviákért cserébe.

Közülük hárman rendszeresen fogyasztottak Budapestről beszerzett marihuánát, mivel azonban azt drágán tudtak beszerezni, elhatározták, hogy saját maguk termesztik. 2017 szeptemberében egyikük bárdudvarnoki otthonának alagsorában kezdték termeszteni a kábítószert.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018