eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Police.hu

Kölcsönvettek néhány Ferrarit, és elfelejtették visszaadni

Egy motort, hét tehergépjárművet, 19 autót és két hajót idegenítettek el több mint 237 millió forint értékben, aztán megpróbálták eladni.

A magyar bűnbanda - két férfi és egy nő - 2015 áprilisa és 2017 márciusa között az Európai Unió különböző országaiból, főleg Spanyolországból bűncselekményekből származó járműveket szerzett meg, majd azok egyedi azonosító jeleinek meghamisítását követően, hamis iratok felhasználásával más uniós országban, többnyire Magyarországon értékesítette. A járművek egy részét saját, illetve álnéven bérelte spanyolországi autókölcsönzőkből, majd az autókat nem vitte vissza - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az első autót, egy piros Ferrarit 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét, akinek érdi lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott kutatáskor éleslőszert is találtak. A rendőrök a férfit lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók aznap elfogták azt a férfit, aki az autókra a hamis rendszámokat adta.

A BRFK nyomozói a csapat másik két tagja, egy férfi és az élettársa ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2017 márciusában elfogták a férfit, majd 2017 decemberében a nő feladta magát. A rendőrök orgazdaság, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, és most zárták le a nyomozást, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A nyomozók országszerte több raktárat, telephelyet kutattak át, amely során megtalálták és lefoglalták az elidegenített járműveket. Az elkövetők egy motort, hét tehergépjárművet, 19 autót és két hajót idegenítettek el jogosulatlanul, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva, amely a járművek lefoglalásával megtérült.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×