INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

rendőrség

ferrari

kölcsönadás

Kölcsönvettek néhány Ferrarit, és elfelejtették visszaadni

Kölcsönvettek néhány Ferrarit, és elfelejtették visszaadni

Infostart

Egy motort, hét tehergépjárművet, 19 autót és két hajót idegenítettek el több mint 237 millió forint értékben, aztán megpróbálták eladni.

A magyar bűnbanda - két férfi és egy nő - 2015 áprilisa és 2017 márciusa között az Európai Unió különböző országaiból, főleg Spanyolországból bűncselekményekből származó járműveket szerzett meg, majd azok egyedi azonosító jeleinek meghamisítását követően, hamis iratok felhasználásával más uniós országban, többnyire Magyarországon értékesítette. A járművek egy részét saját, illetve álnéven bérelte spanyolországi autókölcsönzőkből, majd az autókat nem vitte vissza - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az első autót, egy piros Ferrarit 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét, akinek érdi lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott kutatáskor éleslőszert is találtak. A rendőrök a férfit lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók aznap elfogták azt a férfit, aki az autókra a hamis rendszámokat adta.

A BRFK nyomozói a csapat másik két tagja, egy férfi és az élettársa ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2017 márciusában elfogták a férfit, majd 2017 decemberében a nő feladta magát. A rendőrök orgazdaság, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, és most zárták le a nyomozást, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A nyomozók országszerte több raktárat, telephelyet kutattak át, amely során megtalálták és lefoglalták az elidegenített járműveket. Az elkövetők egy motort, hét tehergépjárművet, 19 autót és két hajót idegenítettek el jogosulatlanul, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva, amely a járművek lefoglalásával megtérült.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018