eur:
394.38
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Sok-sok éven át lopta az áramot magának és egy pécsi sportlétesítménynek

A trükkös férfi 117 millió forintnyi kárt okozott, és nem csak villanyt lopott.

Összesen mintegy 117 millió kárt okozott egy pécsi férfi azzal, hogy otthonában és egy helyi sportlétesítményben is lopta az áramot és a gázt tizenöt éven keresztül - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a nyomozás megállapította, hogy a pécsi férfi 2002-ben kezdte el lopni az áramot saját otthonában, majd 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt, ahol egy évvel később "a gázzal is trükközni kezdett".

Miután két év fél éve a folytatólagos lopás kiderült, a rendőrségi megállapította, hogy a férfi a villany- és gázórákat megrongálta, eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig azokat többször visszatette.

A rendőrségi közleményben kitérnek arra is, hogy volt olyan gázmérő, amelynél a férfi megakadályozta a fogyasztásmérést, majd a kötelező leolvasás előtt újra működésbe hozta. A kismegszakítókat kiiktatva a férfi nagyobb áramteljesítményhez is jutott.

A pécsi rendőrség a különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×