eur:
394.06
usd:
368.57
bux:
66343.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Police.hu

Tizenhét ismeretlen holttest Szolnok környékén

Több mint kilencszáz ismeretlen holttestet, illetve holttestrészt köröz a rendőrség országos szinten, ebből tizenhetet Jász-Nagykun-Szolnok megye területén találtak meg.

Legutóbb Tiszaderzsen került elő egy nő, bal alkarján „pisti” feliratú tetoválással. Az interneten terjedő hírek szerint a Tisza-tóból került elő a holttest, és feltehetően azt a huszonöt éves tuzséri nőt találták meg, aki még január 25-én tűnt el az otthonából - írja a szoljon.hu.

A megyében jelenleg a legrégebb óta azonosítatlan holttest 1995 márciusában került elő Tiszaroffon, hasa jobb oldalán sérüléssel. 1998 januárjában szintén Tiszaroffon bukkantak rá egy félmeztelen férfi holttestére, akinek jobb alkarjára egy bikinis nőalak volt tetoválva. Egy 1999 júliusában, Vezsenyen talált férfi pedig mindössze zoknit viselt. Még 2000 szeptemberében Jászberényben is egy tetovált holttest került elő. A rajz egy lábaival kardot fogó sast ábrázolt pajzzsal, fején koronával.

A legtöbb ismeretlen holttestet Szolnokon körözik, összesen hatot. Kettő még 2002-ben került ki a honlapra, a többi 2011-ben, 2012-ben, 2017-ben és idén február 26-án jelent meg a nyilvántartásban.

Tiszaroffon pillanatnyilag négy holttest személyazonossága ismeretlen. A már korábban említett kettőn kívül még kettőt köröznek, amelyek 2000-ben kerültek elő, az egyik márciusban, a másik pedig három hónappal később.

Talán az egyik legérdekesebb egy 2006 júniusában Tiszafüreden talált férfi, ugyanis

az ingzsebe egy fekete zoknit rejtett, benne egy egylejes és egy ötlejes bankjeggyel.

Egy 2002 májusában Szolnokon talált körülbelül huszonöt-harmincöt éves holttest pedig több sérülés nyomát is viselte. Bal könyökhajlatban tűszúrásnyom, míg a nyak hátsó két oldalán feltehetően egy-két napos akasztási barázda volt látható. A felkarokon lévő véraláfutásos zúzódások valószínűleg szorítástól eredtek.

Egyes esetekben maradványokból kell megállapítani a személyazonosságot. 2014 márciusában például Karcagon egy feltehetően idősebb férfinek csak a koponyája, comb- és lábszárcsontja került elő. 2011 áprilisában Szolnokon pedig egy körülbelül ötvenöt éves embernek szintén a koponyája és különböző csontmaradványok.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×