INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

szeged

rendőrség

holttest

Budapest, 2014. március 4. Letakart holttest Budapest X. kerületében a Száva utca és Zágrábi utca kereszteződéséhez közeli, félreeső területen 2014. március 4-én. Az elsődleges információk szerint az áldozat, egy fiatal nő bűncselekmény áldozata lehetett. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Rejtélyes holttestek Szegeden

Infostart

Húsz olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyet Szegeden találtak meg, de nem tudták azonosítani. Egy női testről 1998 óta nem tudni, hogy ki lehetett - írja a delmagyar.hu.

Nem csak bűnözők, vagy a lopott kocsik miatt ad ki körözést a rendőrség. Az ismeretlen holttestek azonosításához is kérik a lakosság segítségét a honlapjukon. Jelenleg valamivel több mint 900 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel a listán - írja a delmagyar.hu, ezek közül húszat Szegeden találtak meg.

A legkorábban, 1998. december 14-én egy nő személyleírása és ruházatának ismertetése került ki a honlapra. A test végtagjai hiányosak, porcelán fogpótlása volt, és egy világosbarna otthonkát viselt, amikor meghalt.

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú a rendőrségi protokoll.

Nyilvántartásba kerülnek, ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a fogazatot, egyedi azonosítókat, például tetoválást, műtéti heget, protézist keresnek rajtuk. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át. A halottvizsgálatkor DNS-mintát is vesznek.

A cikk idézi Menczőné Fekete Margitot, a körözési nyilvántartónál dolgozó kormánytisztviselőt, aki korábban a Zsaru magazinnak elmondta, nyáron a folyók, tavak, télen a fagyok szednek áldozatokat. Gyakoriak az erdőn, mezőn, vagy a lakott területek kevésbé frekventált részein talált holttestek. Sok köztük a hajléktalan. A perifériára szorult embert általában a családja sem keresteti.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018