eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bántalmazás és gyilkosság a Népligetben - vádat emeltek egy férfi ellen

A gyanú szerint 2016 októberében szexuálisan bántalmazott és megvert egy nőt a fővárosi Népligetben úgy, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlott ellen, aki emellett több másik nőre is rátámadt.

A 31 éves férfi 2016 októberében a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg a hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott, majd a Népliget egy sötét, bokros területén szexuálisan bántalmazta a sértettet és különösen kegyetlen módon megverte. A magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolta és a parkban hagyta. A nő a bántalmazást követően a helyszínen meghalt - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A vádiratnak tárgya még négy további eset is: a férfi 2017 decemberében a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nőkre is rátámadt, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még 2017 decemberében elfogták a férfit, aki ellen most emeltek vádat.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×