eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: police.hu

Százmilliós pénzmosás - nagy erőkkel csaptak le a rendőrök

Két szolnoki férfi a gyanú szerint olyan céghálózatot működtetett, amely - főként internetes csalásokból származó - pénzeket legalizált, illetve tüntetett el. A pénzmosáshoz több száz, akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak, az okozott kár több százmillió forint lehet - közölte a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatala üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.

A hálózatra összehangolt akcióban,

egyszerre tizenkilenc helyszínen, csaknem kétszáz rendőr részvételével, a TEK bevonásával csaptak le

kedden Szolnokon és több környező településen - írták.

Az NNI nyomozói lefoglaltak 83 millió forint készpénzt, ingóságokat, 236 millió forint értékben huszonkét gépkocsit, köztük több luxusautót. Zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint félmilliárd forint értékben tizenhat ingatlant. A bűnszervezet tagjaitól és a hozzájuk köthető helyszínekről lefoglalt, illetve zár alá vett vagyonelemek összértéke mintegy 850 millió forint. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart.

A büntetőeljárásnak jelenleg tizenhárom gyanúsítottja van.

A bűnszervezetet irányító két férfi mellett egy ugyancsak szolnoki illetőségű informatikust vettek őrizetbe, aki az illegális bevételek legalizálásában nyújtott segítséget. A bíróság csütörtökön mindhármuk letartóztatását elrendelte.

A szabadlábon védekező tíz gyanúsított között van ügyvéd és több irodai alkalmazott is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×