eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook

Dráma az M7-esen: platóra kötözött kutyát fotóztak

Az Állatmentő Liga feljelentést tett az egyelőre ismeretlen sofőr ellen.

A Facebookon kért segítséget egy kétségbeesett állatbarát, mert az M7-es autópályán haladva, Kápolnásnyék térségében arra lett figyelmes, hogy egy kisteherautó platóján szállítanak kikötve egy németjuhászt. Az Állatmentő Liga elnöke, Pataki Gábor még szombat este ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen .

"A fényképek tanúsága szerint az állat a nyakörvéhez rögzített kötéllel a teherautó platóján, az utasfülkét a rakománytól védő rácshoz volt rögzítve. Mivel a KRESZ 47. szakasza pontosan leírja a rakomány szállításának szabályait, és a kutya a magyar jog szerint ilyenkor rakománynak számít, véleményem szerint a fenti mód egyáltalán nem felel meg a szabályozásnak, hiszen szerencsétlen állat csupán a nyakánál van rögzítve, így a teste többi része egy esetleges hirtelen manőver, kikerülés esetén olyan mértékben kilendülhet, mely az állat testi épségét tekintve már életveszélyes, lábát, rosszabb esetben nyakát törheti" - írja a feljelentésében az elnök.

A jármű a kép készítésekor 110 km/órás sebességgel haladt, ezért szerinte az autó vezetője veszélyezteti mind az állat testi épségét, mind a többi közlekedőt, mivel ez a fajta rögzítés bármikor kioldódhat, a nyakörv elszakadhat, vagy a kutya a nyakörvéből kibújhat félelmében. Ha ebben az esetben az állat az autópályán haladó járművek közé esik, vagy ugrik, akár végzetes kimenetelű balesetet is okozhat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×