eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fiatalkorúaknak is drogot árult a banda, lecsaptak a rendőrök

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a rendőrség 14 férfit és 6 nőt Nógrád megyében, a nyomozás adatai szerint Szlovákiában is árusított a bűnszervezet - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint a 30 éves P. Patrik szlovák férfi 2015-től 2017 júniusáig hetente két-háromszor Balassagyarmat és a szlovákiai Ság területén különböző típusú kábítószereket és új pszichoaktív anyagot értékesített hat társának. Ők nemcsak fogyasztottak az anyagból, hanem beszerveztek másokat is a drog árusítására.

A bűnszervezet tagjai a narkotikumok beszerzését, szállítását, hígítását, elrejtését és értékesítését - többek között 18 évesnél fiatalabbaknak - végezték Balassagyarmat, Szanda, Nógrádmarcal és Dejtár környékén, magyaroknak és szlovákoknak egyaránt.

A nyomozás adatai alapján P. Patrikot a rendőrök 2017. június 12-én igazoltatták. Az autójában különböző kábítószergyanús anyagokat és a fogyasztásukhoz, értékesítésükhöz szükséges eszközöket találtak. A rendőrök csaknem 1,2 millió forintot és 5 millió forint értékű valutát is lefoglaltak.

A nyomozók az eljárás során mintegy 500 gramm zöld növényi törmeléket, kicsivel több, mint 35 gramm fehér port, különböző tablettákat, növényi őrlőt, tükröt, digitális mérleget is lefoglaltak. A szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyagok között metamfetamin, amfetamin, kokain, úgynevezett holland por és marihuána is volt.

Nyolc embert őrizetbe vettek, közülük háromnak a letartóztatását, négynek a bűnügyi felügyeletét a bíróság elrendelte, egy gyanúsított pedig jogerősen kiszabott szabadságvesztését tölti.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×