eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Óriási razzia volt, több budapesti hotelt is zár alá vettek - videó, fotók

Egy magyar bűnözői banda hét tagja ellen nyomoznak a rendőrök, mert hatalmas összeget, 3,7 millió eurót szereztek meg csalással nagyvállalatoktól. A pénzt több lépésben mosták tisztára. A készenléti rendőrség két körben csapott le. Zár alá vettek hoteleket és egy szállodahajót is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csalás és pénzmosás bűntettek megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezetten működő csoport tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzösszegek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott hamis megbízásokkal szereztek meg - írta a rendőrség a police.hu oldalon.

Az elkövetők több külföldi – francia és belga – cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg,

melyből jelentősen gazdagodtak. Az elcsalt összegeket legalizálás céljából többlépcsős céghálózaton keresztül – alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával – ingatlanok vásárlásába fektették. A csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket, mindet a bűncselekményből származó összegekből. A KR NNI rendőrei a széleskörű adatgyűjtés és nyomozás során – nemzetközi együttműködés keretében – feltérképezték a bűnös pénz útját és beazonosították a bűnözői csoport valamennyi tagját.

A nemzetközi viszonylatban működő csoport öt tagját a KR NNI nyomozói már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezet vezetését végző két férfit a rendőrök – egyiküket a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen – 2019. április 10-én fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai az akcióval egyidejűleg – a pénzmosással érintett összegek vonatkozásában – milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×