INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

bróker

beismerés

csalás

Vallomást tett a közel 2 milliárdot elsikkasztó magyar bróker

Vallomást tett a közel 2 milliárdot elsikkasztó magyar bróker

Infostart

Beismerte bűnösségét az ebesi brókerként elhíresült K. S., aki 559 embertől csaknem kétmilliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között.

A férfit 2018. április 11-én mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás, és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A vádlott 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között. Az elsőfokú bíróság a vádlottat 12 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta foglalkozása gyakorlásától - közölte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék.

A tanács elnöke csütörtökön felolvasta a bíróságra 2019. március 25-én írásban beérkezett vallomását, amelyben teljes körűen beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Ezután a vádlott vezető ügyvédje védőbeszédében a büntetés kiszabásának enyhítését kérte. Az ügyész szerint a bizonyítékok ok-okozati láncolata alapján egyértelműen következtetni lehet a bűnösségre a vádlott akkori tagadásával szemben.

Ezt követően az utolsó szó jogán felszólalt a vádlott, aki bocsánatot kért a károkozás miatt.

Az ügyben a másodfokú ítéletet várhatóan 2019. április 10-én hirdetik ki a Debreceni Törvényszéken.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018