eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: baleset-megelozes.eu

Az M3-son bukott le a magyar szellemkamion - videó

James Bond-filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az útdíjak befizetését országosan telepített fix kamerahálózaton, valamint mobil kamerás ellenőrző autókkal végzi. A felvételeket rendszámfelismerő szoftver segítségével valós időben elemzik, ez alapján állapítják meg, hogy az ellenőrzőpontnál áthaladó jármű fizetett-e úthasználati díjat. Azonban előfordul, hogy a rendszám olvashatatlan, vagy éppen nincs.

Minthogy a felvételeket nemcsak szoftver, hanem a cég kollégái is figyelik, feltűnt nekik egy fehér kamion, amely az ország különböző pontjain tűnik fel, és egy alkalommal sem látszik a rendszám. Mivel a jármű típusa minden esetben azonos volt, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr valamilyen trükkel él - írja a baleset-megelozes.eu.

Így amikor a forgalomfigyelők ismét megpillantották a rendszámtalan fehér Renault-t a képernyőkön, rögtön jelezték a Nemzeti Adóhivatal illetékes osztályának. Így az M3-ason haladó szellemkamion után eredtek a Vám- és Pénzügyőrség riasztott járőrei, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-Főkapitányság autópálya alosztályának rendőrei.

A gyanús járművet kivezették az autópálya egy pihenőjébe. Ott vizsgálták át a kocsit, amelynek a vezetőfülkéjében találtak egy utólag beszerelt kapcsolót: ezt benyomva a kamion első rendszáma lebillent, így vált láthatatlanná a kamerák számára. A sofőr az ellenőrzőponthoz közelítve olvashatatlanná tudta tenni a rendszámot, majd elhaladva visszaállította a normál állásába: erre alapozva nem fizetett úthasználati díjat. Ügyében a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya „egyedi azonosítójel meghamisítás” bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×