eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Számítógépen dolgozik egy szakember az IT Services Hungary Kft. (ITSH) újonnan felavatott IX. kerületi székházában 2018. augusztus 30-án. Az ITSH a német T-Systems International leányvállalataként a legnagyobb infokommunikációs szolgáltató Magyarországon, több mint 4600 munkavállalót foglalkoztat.
Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Rettenetesen pórul járt az internetes vásárlással

Egy zalaegerszegi illetőnek előre átutalta a pénzt, de a kiszemelt műszaki cikket a tulajdonos sosem küldte el cserébe. A rendőrség sokadszor is leírta, mire figyeljünk.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy zalaegerszegi férfival szemben, aki az átutalt vételár ellenére nem küldte el a sértettnek az interneten hirdetett műszaki cikket - olvasható a Police.hu oldalon.

A vásárló tavaly június 11-én az egyik online piactéren figyelt fel egy játékkonzolra, majd a megbeszélt vételárat átutalta a hirdető számlájára. Az eladó azonban a műszaki cikket nem küldte el a sértettnek. A hódmezővásárhelyi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy zalaegerszegi fiatal gyanúsítható. Ellene csalás miatt indult eljárás.

A rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség nyomatékosan kéri:

  • interneten történő vásárlás alkalmával mindenkor legyünk körültekintőek
  • ha lehet, válasszunk személyes átvételt
  • ellenőrizzük az eladót a korábbi visszajelzések és a közzétett adatok alapján
  • bankkártya-adatokat csak a bank online fizetésre létrehozott oldalán adjuk meg, e-mailben soha
  • ellenőrizzük, hogy a fizetésre használt oldal rendelkezik-e tanúsítvánnyal.
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×