INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

esztergom

kábítószer

drog

bűn

Szlovák-magyar bűnbandát számoltak fel - videó

Szlovák-magyar bűnbandát számoltak fel - videó

Infostart

Nemzetközi drogkereskedő csoportot számoltak fel magyar és a szlovák nyomozók összefogva. Megvan a magyarországi értékesítési vonal feltételezett vezetője is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve szerdán lecsapott egy magyar és szlovák területeken tevékenykedő drogkereskedő bandára - írja a Police.hu. A szlovák rendőrök intézkedésével egy időben a magyar szervek esztergomi tartózkodási helyén elfogták a 45 éves N. Csabát, aki a magyarországi értékesítési vonal gyanú szerinti vezetőjét.

A szakértők szerint az N. Csabánál talált, több zacskónyi, összesen 1 kilogramm tömegű anyag marihuána volt, de a férfinál találtak ecstasy tablettákat is.

Egy, a férfival összefüggésbe hozható telephely átvizsgálása során a rendőrök további 200 gramm marihuánát, 1 légpuskát és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint 433 darab lőszert találtak és foglaltak le.

Eközben a fővárosban intézkedés alá vonták a 45 éves budapesti H. Pétert is, akinek tartózkodási helyén 460 gramm marihuánát találtak. A nyomozás adatai szerint a férfi a kábítószert napokkal korábban nagy valószínűséggel N. Csabától vásárolta. H. Pétert a rendőrök kábítószer birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrök N. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A szlovák hatóságok a magyarországi akcióval összehangoltan intézkedés alá vonták a bűnözői csoport szlovákiai tagjait: négy embert fogtak el, valamint 2 kilogramm marihuánát, ecstasy tablettákat, illetve kábítószer prekurzorokat foglaltak le, továbbá felszámoltak egy professzionálisan felszerelt marihuána-ültetvényt.

A nyomozásnak nincs vége.

Nyitókép: ORFK
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018