eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Sötétített ablakú kisbuszból kérték a kisfiút, hogy szálljon be

A daruszentmiklósi tanuló nemet mondott, iskolatársait is figyelmeztették, hogyan járjanak el a hasonló esetekben.

"Környékünkön egy fekete, lesötétített üvegű kisbusz gyermeket akart elvinni (...) sikertelenül, mert a tanuló szerencsére nem szállt be" - az idézet nem egy névtelen kommentelőtől, hanem az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola tagintézmény-vezetőjétől való, és az iskola közösségi oldalán tette közzé kedden Mátrai Adél. A Feol.hu Fejér megyei ügyekkel foglalkozó portál munkatársa ezért azonnal Daruszentmiklósra utazott, az ottani Benedek Elek Általános Iskolába járt a történetbeli tanuló.

Mint a szentmiklósi intézmény vezetője, Nagy Margit a portálnak elmondta, iskolája egyik fiú tanulóját egy földúton szólította meg egy arra járó, sötétített üveges Volkswagen kisbusz utasa azzal:

"anyukád küldött, hogy hazavigyelek".

A tanuló szülei értesítették a rendőrséget, ahonnan az újságíró azt a választ kapta, hogy az ügyben a dunaújvárosiak nyomoznak.

A rendőrség tanácsai szerint tilos az után idegen személy invitálására igent mondani, sem útbaigazítás, sem más okból nem szabad velük menni, idegen gépkocsiba beszállni. A gyerekeket szüleiknek rá kell venniük arra, hogy az ilyen esetekről azonnal beszámoljanak otthon, és az is hasznos, ha a szülők elérhetősége megtalálható a gyermeknél -

az óvintézkedésekről egyébként az érintett kisfiú iskolatársaival nyílt beszélgetés folyt az iskolában.

Egy helybelitől a lap úgy tudja, egy, az iskolához közeli buszmegállónál szemelték ki a tanulót.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×