eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Egy ismert magyar énekesnő zaklatásával vádolják a férfit, akinek kezdődik a tárgyalássorozata

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. január 11-én előkészítő ülés során tárgyalásra utalta annak a férfinak az ügyét, aki egy ismert közösségi oldalon folyamatosan zaklatta és életveszélyesen fenyegette az egyik népszerű magyar zenekar énekesnőjét.

A vád szerint a gyanúsított 2017 novemberében – az egyik közösségi médiumon keresztül – személyes profilján át felvette a kapcsolatot egy ismert magyar zenekar énekesnőjével, akinek 2018 februárjától naponta többször zavaró, a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött.

Amikor a sértett kilátásba helyezte a vádlott profiljának letiltását, a férfi egy üzenetében azt sugallta, hogy a viszonzatlan szerelme és esetleges letiltása miatt bosszút áll.

Miután a sértett letiltotta a vádlott profilját, a férfi új profilt hozott létre, amelyről egyre tolakodóbb és fenyegetőbb üzeneteket küldött a sértettnek - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A vádlott 2018. július 26- án az egyik ismerőse profiljáról küldött egy üzenetet az énekesnőnek, amelyben azt sugallta, hogy viszonzatlan szerelme miatt a sértettel szemben erőszakot fog alkalmazni, majd az üzenet végén közölte, hogy ott lesz a Budapest Parkban a sértett következő koncertjén.

Ígéretéhez híven megjelent a koncerten, ahol a biztonsági szolgálat – a rendelkezésére bocsátott fénykép alapján – felismerte, majd a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatta.

Az előkészítő ülésen a vádirat ismertetését követően a vádlott megbánást tanúsított, beismerte bűnösségét, de a bíróság ezt a terhelt kóros elmeállapotára tekintettel nem fogadhatta el.

Az előzetes fogvatartása alatt született igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a vádlott kóros elmeállapota közepes fokban korlátozza abban, hogy cselekménye következményeit felismerje,

illetve hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

Kirendelt ügyvédje kérdésére a terhelt elmondta, hogy szabadulása esetén elmeállapotára való tekintettel orvosi segítséget kér majd.

Jelezte továbbá, hogy a bizonyítási eljárás során ragaszkodik a sértett tanúként történő kihallgatásához, mivel meggyőződése, hogy ő is tisztában volt azzal, hogy nem zaklatja, az üzenetváltások kölcsönös megegyezés alapján történtek. Ennek alátámasztására kérte az egyik barátjának, valamint a zenekar menedzserének meghallgatását is.

A bíróság kérdésére, hogy akkor miért ismerte be a bűnösségét, azt felelte, hogy úgy gondolta, hogy így hamarabb túl lesz a jogi procedúrán.

Az ügyben az első tárgyalási nap 2019. február 15-én, pénteken 9.00 órakor lesz, amikor az okirati bizonyítékok ismertetését követően tanúmeghallgatásokra kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×