INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

razzia

gyorsulási verseny

sebesség

brfk

Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.

165-tel ment 70-es táblánál - félelmetes adatok a budapesti gigarazziáról

Infostart

Alig két nap leforgása alatt 14 gépkocsi forgalmiját vették el az ellenőrzés helyszínén engedély nélküli átalakítás miatt.

Budapest rendőrsége és kormányhivatala közös közúti razziát tartott a főváros útjain november 16-án és 17-én. Az ellenőrzés az éjszakai szabálytalankodók és a pihenni kívánók nyugalmát megzavaró sofőrök, illetve a műszaki hibás autók kiszűrésére irányult a Police.hu összeállítása szerint.

Az ellenőrzések során a rendőrök

engedély nélküli átalakítás miatt 14 gépkocsi forgalmi engedélyét vették el a helyszínen, ezen belül egy engedély nélküli, személyszállítási szolgáltatást végző limuzinét.

Az érintett járművezetőkkel szemben a rendőrség egy esetben helyszíni bírságot szabott ki, illetve szabálysértési eljárást kezdeményezett. Egyéb szabálysértések elkövetése miatt további négy esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

Sebességmérést is végeztek az egyenruhások, ennek során a legnagyobb mért sebesség 165 km/h volt a megengedett 70 helyett. Emiatt, valamint további 99 sebességtúllépés ügyében közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A közigazgatási szervek legfőképp az éjszakai tiltott gyorsulási versenyek visszaszorításáért vették fel a kesztyűt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018