eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Másodszor is elítélték a Wizz Air járatán verekedő férfit

Egy börtönt kapott a lett fiatal, de a büntetését 2 év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet jogerős.

Mint arról az Infostart is beszámolt, összeverekedett hétfőn két fiatal külföldi férfi a Wizz Air London-Budapest-járatán, a gép budapesti landolása után a rendőrök levezették a verekedőket a fedélzetről, de közben az egyik férfi, egy lett állampolgár, a magyar rendőrökkel is összetűzésbe került. Őt állította most bíróság elé a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt. A férfit egyébként a héten már elítélték garázdaságért.

A közlemény szerint a férfi a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre november 05-én érkező repülőgépen landolás közben összeverekedett a vele együtt utazó társával. A rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedtek a két ittas férfival szemben, felszólították őket, hogy igazolják magukat. A lett férfi ennek nem tett eleget és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd állkapcson fejelte a másik rendőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya őrizetbe vette. Az ügyészség a lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak miatt pénteken a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×