eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: ügyészség

Rendőrök elől menekülő kamasz okozott súlyos karambolt Budapesten

A 16 éves fiú egy közlekedési konfliktus során légfegyverrel fenyegetett meg egy másik sofőrt, majd később a rendőrök elől menekülve, a XVII. kerületben súlyos közlekedési balesetet okozott.

Vádat emelt az ügyészség annak a fiatalkorúnak az ügyében, aki tavaly júniusban, akkor még 16 évesen, jogosítvány nélkül vezetett autót a X. kerületben és a Kozma utcában konfliktusba került egy másik sofőrrel. A vádlott a másik férfi autóját megelőzte, miközben először a kezével mutogatott a sofőr felé, majd magához vette az autóban tartott, Airsoft típusú légfegyverét, a kezében a fegyverrel kinyúlt az ablakon, és azt az akkor már távolodó sértett megfélemlítése érdekében, csövével felfelé, az ég felé emelte. A sértett a fenyegetéstől megijedt, és rendőrt hívott.

A rendőrök a fiút a XVII. kerületben, a Pesti úton követni kezdték és megkülönböztető jelzést használva megállították. A vádlott félrehúzódott,

amikor azonban a járőr kiszállt a rendőrautóból és elindult felé, hirtelen gázt adott, és nagy sebességgel elhajtott.

Az egyenruhások ekkor üldözőbe vették a fiatalt, aki végig nagy sebességgel, a közlekedési szabályokat több ízben megsértve, a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyva menekült. Amikor a XVII. kerületben, a Pesti út és Bakancsos utca kereszteződésénél áthajtott a piros lámpán, nekiütközött egy szabályosan haladó gépkocsinak. A nagy erejű ütközésben

mindkét autó összetört, a balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült, több csigolyája is eltörött. A fiatalkorú vádlott könnyebben sérült.

A fiút az ügyészség zaklatással, valamint súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetéssel vádolja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×